X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Au loc pregătiri pentru Maratonul Internațional Chișinău

30 iul. 2023,, 20:40   Sport
2258 0

Deși mai sînt două luni pînă la cea mai mare competiție sportivă de alergare din Republica Moldova, Maratonul Internațional Chișinău, zeci de tineri s-au adunat în Parcul „La Izvor”. Aceștia au avut un antrenament de rezistență, iar scopul este ca să obțină rezultate cît mai frumoase.

„42 de kilometri anul acesta o să alerg și o să mă strădui să mă încadrez în patru ore, acesta este scopul meu. Încep din primăvara devreme și practic în fiecare sîmbătă și duminică fac cîte o alergare lungă”.

„Am mai participat doi ani la rînd și chiar anul trecut am luat un loc în categoria mea de vîrstă”.

Potrivit antrenorilor, pregătirile au început încă din luna mai, participanții pot opta pentru cursele de 42 km, 21, 10 și 5 km. Antrenorul Vitalie Gheorghiță consideră că participanții trebuie să dea în primul rînd dovadă de motivare, transmite Noi.md cu referire la Moldova 1.

„Noi anul acesta încercăm să transmitem o idee importantă că, prin alergare, nu contează că sîntem diferiți, alergăm ca o echipă, ca o familie. Ne unim într-o cursă ca să arătăm că avem același scop”, susține Maxim Zorchin, organizatorul evenimentului..


Maratonul Internațional Chișinău a ajuns la cea de-a opta ediție și se va desfășura în perioada 23 - 24 septembrie. La competiție, sînt așteptați participanți din 30 de țări precum Noua Zeelandă, SUA, Franța, Ucraina și China.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?