X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un film despre viața judocanului moldovean Oleg Crețul va fi lansat la Chișinău

16 noi. 2023,, 20:30   Sport
2401 0

La Chișinău va avea loc o proiecție închisă de caritate a unui film despre viața judocanului moldovean Oleg Crețul.

Banii, din vînzarea biletelor, vor fi direcționați către fundația de caritate a lui Oleg Crețul, care sprijină sportivii paralimpici moldoveni. Mai exact, fondurile vor fi folosite pentru a ajuta sportivii să se pregătească pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Miercuri, pe 22 noiembrie, la Chișinău va avea loc o proiecție caritabilă a unui film de lungmetraj despre viața judocanului moldovean Oleg Crețul.

„În urmă cu 27 de ani, un accident teribil a împărțit viața unui tînăr sportiv promițător, participant la Jocurile Olimpice de la Atlanta, în două părți: înainte și după. La nouă zile după nuntă, Oleg Crețul a fost implicat într-un teribil accident de mașină în care și-a pierdut întreaga familie și vederea. S-ar părea că visele sale de a avea o carieră sportivă ar putea fi date uitării, dar cel mai bun prieten al lui Oleg, Vitali Gligor, l-a inspirat să se întoarcă la antrenamente, iar în 2008 l-a ajutat să devină campion la Jocurile Paralimpice de la Beijing”, au declarat reprezentanții Paralympic Moldova.

Filmul nu va fi lansat încă în distribuție largă în Moldova. Proiecția care urmează să aibă loc este singura pe marele ecrane planificată în țara noastră.


„Producătorii filmului au permis organizarea unei proiecții caritabile la Chișinău, cu condiția ca toți banii strînși să fie direcționați către Fundația de caritate Oleg Crețul, care sprijină sportivii paralimpici moldoveni. Toate fondurile adunate din vînzarea biletelor vor fi folosite pentru a ajuta sportivii să se pregătească pentru Jocurile Paralimpice de la Paris 2024. Prețul unui bilet este de 2000 de lei”, a menționat Paralympic Moldova.

Spectacolul va avea loc simultan în trei săli ale Cineplex Loteanu.

Producția cinematrografică a fost filmată în locații din Moldova, Rusia, Turcia și Lituania cu sprijinul Ministerului Culturii al Federației Ruse și al Fondului de Sprijin pentru Cultură al Consiliului Europei (Eurimages). Premiera filmului a avut loc în cadrul Festivalului „Короче”, care s-a desfășurat în perioada 15-20 august, la Kaliningrad.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?