X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un complex multifuncţional sportiv va fi construit la Edineț

5 mar. 16:45   Sport
1664 0

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, un SRL și Primăria municipiului Edineț au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Crearea complexului multifuncțional sportiv în municipiul Edineț”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL).

Conform contractului, în decurs de maxim 22 de luni de la primirea ordinului de începere a execuției, urmează să fie construit un complex sportiv multifuncțional în municipiul Edineț, pe strada Șoseaua Bucovina.

Potrivit autorității publice locale din municipiul Edineț, proiectul va contribui la îmbunătățirea infrastructurii regionale pentru dezvoltarea sportului, notează Noi.md cu referire la moldpres.

De viitorul complex sportiv multifuncțional vor beneficia circa 100 de mii de locuitori din raioanele Edineț, Briceni, Ocnița, Rîșcani, Dondușeni, precum și turiștii. De asemenea, printre beneficiarii proiectului se mai numără cel puțin 10 agenți economici, care vor putea dezvolta afaceri în domeniul turismului sportiv, cel puțin 5 școli sportive din orașele Edineț, Briceni, Ocnița, Rîșcani, Dondușeni.

Totodată, cel puțin 500 de elevi vor practica în mod regulat sportul în viitorul complexul multifuncțional sportiv, iar șase federații sportive vor avea acces la infrastructura creată pentru a organiza competiții sportive regionale, naționale și internaționale.


Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 33 milioane de lei, contribuția Primăriei municipiului Edineț fiind de 17% din valoarea contractului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?