X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Un adevărat scandal s-a iscat în lumea sportului moldovenesc. Nichita: "Sincer mă așteptam la orice"

16 mai. 15:19   Sport
2764 0

Un adevărat scandal s-a iscat în sportul moldovenesc, după ce Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) ar fi anunțat că va fi un singur antrenor pentru 2 luptători ai Republicii Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris.

Anunțul a fost făcut de Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pe pagina sa de Facebook.

„Stimați concetățeni, prieteni, amatori ai sportului, jurnaliști,sportivi și nu în ultimul rând, guvernanți!

După cum știți, Republica Moldova va avea în premieră 5 sportivi la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de la Paris. În premieră, 3 dintre aceștia sunt campioni mondiali și au ȘANSE MARI să câștige medalii olimpice și chiar titlul suprem de campion olimpic! Este o premieră istorică și va face mândră o națiune întreagă!

Comitetul Național Olimpic și Sportiva informat federația de lupte că, din lipsă de bani, la Jocurile Olimpice de la Paris, luptătorii noștri vor fi obligați să aibă un singur antrenor pentru 2 sportivi...


Asta în timp ce normal era ca fiecare sportiv să aibă câte 2 antrenori sau cel puțin unul.

Eu nu am cuvinte pentru a descrie ceea ce simt acum.

Interesul Național Nu înseamnă nimic pentru Juravschi și banda lui de la CNOS. Sportul pentru ei este doar o modalitate de îmbogățire personală. Au vândut lotul de pământ din centrul capitalei pe bani mărunți, au cheltuit milioane - banii statului - fără să fie trași la răspundere.

Iar acum își bat joc de munca celor mai mari sportivi ai neamului nostru!

Își bat joc de o țară întreagă! De toată Națiunea noastră!

Ajutați-ne, vă rog! Nu mai știm cum să luptăm cu acești bandiți de la CNOS”, a scris Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), pe pagina sa de Facebook.

În context, luptătoarea Anastasia Nichita, calificată la JO, a comentat:

„Sinceră să fiu, mă așteptam iarăși la diferite metode de dezorientare înainte de Jocurile Olimpice, dar chiar într-atât…

E normal ca fiecare sportiv să plece cu antrenorul său la competiție .Personal pentru mine contează mult persoana care stă la colț și îmi inspiră încredere .

FIECARE SPORTIV TREBUIE SĂ MEARGĂ CU ANTRENORUL SĂU!”, a scris Anastasia Nichita.

La rândul său, CNOS a negat că ar veni din partea sa inițiativa și afirmă că formula privind numărul de antrenori pentru fiecare probă a fost creată de comitetul organizatoric al JO. „Există o formulă clară, care limitează numărul de antrenori pentru fiecare probă. Formula a fost creată de comitetul organizatoric al JO de la PARIS, nu este adevărat că la Paris va merge un singur antrenor la 2 luptători”, a declarat, pentru UNIMEDIA, Eugen Draganov, persoana responsabilă de relațiile cu mass media a Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

Nicolae Juravschi nu dorește să răspundă la declarațiile și aberațiile lui Ivan Gheorghiu. În plus, lotul final pentru JO încă nu a fost definitivat. Numărul de antrenori depinde și de numărul total al delegației, cu cât mai mulți sportivi sunt calificați, cu atât mai mulți antrenori vor fi”, a mai precizat, pentru UNIMEDIA, Eugen Draganov.

Parisul va găzdui Jocurile Olimpice după o pauză de 100 de ani. În acest an, la JO vor participa cel puțin 13 sportivi din partea Republicii Moldova, care s-au calificat deja. Cu acest prilej, Comitetul Național Olimpic și Sportiv a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentați primii sportivi calificați la evenimentul care se va desfășura în Franța, începând cu 26 iulie.

12
0
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?