X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Președintele IBU, Olle Dahlin, a evaluat pozitiv proiectul construcției unui complex de biatlon în Moldova

18 feb. 2023,, 13:23   Sport
3605 0

Dacă autoritățile moldovenești vor contribui la implementarea proiectului, Moldova va putea găzdui Campionatul Mondial de Biatlon de vară în 2026.

Președintele Uniunii Internaționale de biatlon (IBU), Olle Dahlin, susține construcția unui complex sportiv pentru biatlon în Moldova.

Despre aceasta el a vorbit în cadrul întîlnirii cu președintele Federației Moldovenești de Biatlon, Dmitri Toner, care a avut loc pe 16 februarie, transmite Moldova1.

"Am avut o discuție foarte constructivă cu privire la planurile Federației Moldovenești de Biatlon și a fost plăcut să aflăm despre intențiile de a dezvolta acest minunat gen de sport în Republica Moldova”, a declarat Olle Dahlin.


El a subliniat că proiectul este extrem de important, deoarece va permite Republicii Moldova să atragă tot mai mulți sportivi și va contribui la progresul sportivilor moldoveni.

"La nivelul IBU, desigur, evaluăm pozitiv dorința voastră de a vă dezvolta. Suntem interesați să lucrăm împreună în această direcție", a adăugat președintele IBU.

La rîndul său, Dmitri Torner a mulțumit conducerii IBU pentru susținerea inițiativei. El a spus, de asemenea, că federația a reușit deja să găsească un investitor în Austria care este gata să investească în construcția complexului.

"Am obținut sprijinul IBU și așteptăm ajutorul din partea autorităților moldovenești, astfel încît complexul să fie construit în următorii 2-3 ani, pentru ca în 2026 să putem găzdui Campionatul Mondial de Biatlon de vară. Moldova are un viitor în acest domeniu. Eu cred în el, IBU crede în el", a subliniat Dmitri Torner.

Întîlnirea funcționarilor sportivi a avut loc în timpul Campionatului Mondial de Biatlon, care are loc zilele acestea la Oberhof (Germania). Chiar pe 16 februarie, biatloniștii moldoveni Alina Stremous și Maxim Makarov au intrat în TOP-10, conform rezultatelor probei mixte (single-mixt), ocupînd locul 8. Acesta este cel mai bun rezultat al Moldovei la Campionatele Mondiale la această disciplină.

Trebuie remarcat faptul că în acest sezon biatloniștii moldoveni au obținut rezultate stabil ridicate la competițiile internaționale, ocupînd locuri în TOP-10 și TOP-20.

Reamintim că în sezonul 2021/2022, biatlonista din Moldova, Alina Stremous, a cîștigat medaliile de aur și argint la Campionatele Europene.

Dmitri Torner este președintele Federației Moldovenești de Biatlon din ianuarie 2021.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?