Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Luptătorul Vitalie Eriomenco a obținut medalii la Campionatul European U-23

22 mai. 15:15   Sport
1890 0

Vitalie Eriomenco este luptătorul de stil greco-roman care a obținut două medalii la Campionatul European U-23. Concursul se desfășoară la Baku, Azerbaijan.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării (MEC), moldoveanul Vitalie Eriomenco a cucerit medalia de argint, cedînd la limită în finala categoriei de pînă la 63 kg, în fața azerului Ziya Babashov (3-2). Pînă în ultimul act, Vitalie i-a mai învins pe luptătorii din Bulgaria, Turcia și rusul Aleksandr Andreev (care a evoluat sub drapel neutru), transmite Noi.md.

Pe podium la europenele rezervate vîrstei sub 23 de ani a urcat și Alexandrin Guțu. În finala mică a categoriei de greutate de 77 kg, luptătorul nostru l-a învins cu 3-2 pe rusul Ismail Barakhoev.

Pînă a ceda în semifinale în fața viitorului campion, azerul Khasay Hasanli, pe care l-a învins anul trecut în finala competiției continentale la aceeași vîrstă, Alexandrin Guțu a repurtat trei victorii convingătoare: 9-0 cu polonezul Kamil Aleksander Czarnecki, 8-0 cu portughezul Joao Pedro Duarte Simoes, și 13-0 cu suedezul Lars Adam Magnus Strandner.

La 55 kg, Leonid Moroz a fost învins în finala mică de rusul Adam Ulbashev. Astăzi, pentru medalia de bronz lor mai lupta Vasile Zabica (72 kg) și Alexandru Solovei (82 kg). Ei se vor duela cu italianul Giovanni Alessio, respectiv germanul Deni Nakaev.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?