X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

În ciuda riscului de atac terorist Franţa nu are un plan B pentru ceremonia de deschidere a JO 2024

5 dec. 2023,, 04:00   Sport
1759 0

Ministrul francez al Sporturilor şi Jocurilor Olimpice, Amelie Oudea-Castera, a asigurat luni dimineaţă că mutarea ceremoniei de deschidere a JO de la Paris, programată în vara viitoare pe fluviul Sena, nu este o "ipoteză" luată în considerare în prezent, în ciuda riscului de atac terorist.

"Nu avem un plan B, avem un plan A, în care sunt mai multe planuri Bis", a declarat Oudea-Castera pentru France Inter, transmite www.ager

La două zile după atacul care a avut loc la potul Bir-Hakeim din Paris, unde un atacator înregistrat pentru radicalizare islamistă şi cunoscut pentru tulburări psihice a ucis un turist german cu un cuţit şi a rănit alte două persoane cu un ciocan, ministrul francez al Sporturilor a amintit că "ameninţarea teroristă şi în special ameninţarea islamistă există".

Totuşi, această ameninţare "nu este nouă şi nici specifică Franţei, nici specifică Jocurilor", a subliniat Amelie Oudea-Castera, care asigură că "totul va fi pus în ordine pentru a o reduce cât mai mult, cu o stare de vigilenţă absolută".

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice urmează să aibă loc la sfârşitul lunii iulie pe fluviul Sena, între Pont d'Austerlitz şi Pont d'Iéna, iar demnitarul francez a precizat că "există un număr variabil de ajustări".

Una dintre măsurile avute în vedere pentru reducerea riscurilor de securitate este legată de numărul spectatorilor care vor asista la ceremonie. Acesta urmează să fie stabilit în primăvară şi poate fi "modulat". De asemenea, aceste ajustări vizează "numărul de festivităţi care vor fi autorizate în zonă şi la Paris", precum şi "gestionarea perimetrelor de securitate".

''Avem capacitatea de a asigura acest eveniment', promite Ministrul francez al Sporturilor şi Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

0
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?