Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Fostul pilot Alessandro Zanardi a părăsit spitalul după un an și jumătate. „Recuperarea continuă să fie un proces lung”

22 dec. 2021,, 03:00   Sport
2306 0

După ce şi-a pierdut ambele picioare într-un accident de cursă, în 2001, fostul pilot de Formula 1 Alessandro Zanardi, devenit atlet paralimpic, a suferit un grav accident de handbike, într-o cursă din iunie 2020.

La un an și jumătate de la acel tragic incident, Zanardi a fost externat din spital, informează lequipe.fr, citat de News.ro. În urma accidentului din 2020, Zanardi, 55 de ani, a fost supus la multiple operaţii, mai ales la cap. Acum, cvadruplul campion paralimpic la handcycling și cîștigător din Indycar s-a întors acasă, unde urmează o reabilitare lentă. „Recuperarea continuă să fie un proces lung.

Programul de reabilitare condus de medici, kinetoterapeuţi, neuropsihologi şi logopezi a permis un progres constant. Pasul important a fost că Alex a putut să părăsească spitalul în urmă cu cîteva săptămîni şi acum s-a întors acasă cu noi”, a spus Daniela, soția lui Alessandro Zanardi. „A trebuit să aşteptăm foarte mult timp pentru acest lucru şi sîntem foarte bucuroşi că se poate acum, chiar dacă mai sînt planificate internări temporare în clinici de specialitate, pentru îngrijiri specifice de reabilitare”, a afirmat Daniela Zanardi.

La 19 iunie 2020, Zanardi a fost transportat în stare gravă la spital, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, cînd a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion. Alessandro Zanardi a fost plasat atunci în comă artificială şi supus la trei operaţii la cap. După o lună la Siena, Zanardi a fost internat la terapie intensivă la Milano, iar ulterior el a fost transferat la Padova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?