Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Festivalul Feminin de Karatedo - fetele și femeile elimină stereotipuri ©

9 mar. 2020,, 11:14   Sport
4500 0

Un eveniment special a avut loc în ajunul Zilei Internaționale a Femeii la Chișinău.

Este vorba despre Festivalul Feminin de Karatedo, dedicat fetelor și femeilor, care practică Karatedo, dar și celor interesate să descopere o nouă artă marțială și o nouă probă sportivă.

100 de participante cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani s-au reunit la Masterclass-ul de Karatedo, astfel scriind istorie pentru artele marțiale și Karatedo-ul național, fiind cel mai mare număr de fete ce au practicat Karatedo în același timp pe același tatami în Republica Moldova.

Foto: Sorin Scutelnic | FNK RM WKF

La competiția internațională organizată în cadrul Festivalului Feminin de Karatedo au participat 30 de sportive din Republica Moldova și Ucraina, oferind o oportunitate de a-și demonstra abilitățile pe tatami și un schimb de experiență pentru participante.

Foto: Natalia Donets | Sport Time

Foto: Sorin Scutelnic | FNK RM WKF

"De la bun început am vrut să le motivăm pe fete să pratice karatedo-ul. Asta pentru că prin intermediul acestui gen de sport și artă marțială ele capăta încredere și însușesc abilităţi de autoapărare. Sunt foarte bucuros că Federația Națională de Karatedo din Republica Moldova WKF progresează la toate capitolele", a spus preşedintele FNK RM WKF, Oleg Abalin.

Foto: Natalia Donets | Sport Time

Foto: Sorin Scutelnic | FNK RM WKF

”Astăzi, în ajun de 8 Martie a fost organizat un festival minunat: Women's Karatedo Festival. Acest festival are loc deja al 3 an. El este realizat, pentru a arăta că nu există obstacole, pentru ceea ce doreşti să realizezi. Sloganul de astăzi este : o femeie puternică este o femie protejată. Mulți cred că karatedo este un tip de sport agresiv, ce nu este adevărat. Karatedo ne învață să avem respect pentru cei din jur. Dacă ai practicat karatedo şi nu ai învățat să ai respect, poți crede că în zadar ai fost la antrenamente. Această sărbătoare este una bine venită în Moldova! Felicitări tuturor cu 8 Martie! Şi vă aşteptăm anul viitor la a IV-a ediție WOMEN'S KARATEDO FESTIVAL.” Valeria Vinaru, lotul național la Karatedo WKF.

Foto: Andrea Axenti | FNK RM WKF

”Am decis să lansăm această inițiativă atunci când am primit propunerea Comitetului Internațional Olimpic de a aplica pentru granturi destinate dezvoltării comunităților locale prin intermediul sportului. Fiind timp de 10 ani singura fată în lotul național la Karatedo WKF, un sport devenit olimpic în 2016, și cunoscând stereotipurile existente în Republica Moldova, am decis să lansăm împreună cu Federația Națională de Karatedo din Republica Moldova WKF un eveniment care ar atrage fetele să practice sport, arte marțiale în particular, și care ar elimina stereotipurile precum că ”Karatedo este un sport pentru băieți”. Este un eveniment organizat 100% pe bază de voluntariat și sper că timpul și efortul celor implicați a contribuit la transmiterea mesajului festivalului în comunitatea noastră”. Ana-Maria STRATU, Secretar General FNK RM WKF / membră a comisiei ”Sportul și femeia” a Comitetului Internațional Olimpic / IOC Young Leader.

Festivalul Feminin de Karatedo a fost organizat de către Federația Națională de Karatedo din Republica Moldova (W.K.F.) în colaborare cu Comitetul Național Olimpic și Sportiv și UN Women Moldova, fiind o inițiativă susținută de Comitetul Internațional Panasonic și partenerul global Panasonic prin intermediul programului IOC Young Leaders. S-au alăturat acestei sărbători companiile Aqua UniQa, Farmacia Familiei, GOSH Shop Cosmetice, aqua uniQa, Joma Moldova - echipament sportiv, Equilibra, Ivatherm, NumisMed, Medea Dance Company, partnerii media HIT FM și NOI.md.



0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?