Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Doi tineri sportivi din Moldova au obținut argintul și bronzul la un campionat din Spania

2 iul. 2023,, 16:40   Sport
2879 0

Ministerul Educației a anunțat că Anton Vlas și Ion Marcu, tineri sportivi absolvenți ai Liceului-Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău, au obținut medalia de argint și bronz la Campionatul European de Lupte Libere Under-20, care a avut loc în Spania.

„Anton Vlas și Ion Marcu, tineri sportivi absolvenți ai Liceului-Internat Municipal cu Profil Sportiv din Chișinău, au reușit să aducă acasă aceste distincții prestigioase, sub îndrumarea dedicată a antrenorilor lor”, au comunicat reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, în seara zilei de 1 iulie.

Instituția a declarat că membrul lotului național de lupte libere Anton Vlas „a impresionat în cadrul competiției, obținînd medalia de argint la categoria de greutate de pînă la 57 de kilograme”.

„Cu toate că Vlas a pierdut în finală în fața reprezentantului din Azerbaidjan, performanța sa a fost una de invidiat”, au relatat reprezentanții Ministerului.

În paralel, celălalt luptător de frunte al lotului național Ion Marcu a reușit să surclaseze reprezentantul Germaniei în lupta pentru medalia de bronz la categoria de greutate de pînă la 70 kg.


„Ambii sportivi, proaspeți absolvenți ai Liceului-Internat Municipal cu Profil Sportiv din mun. Chișinău, și-au demonstrat măiestria și determinarea la evenimentul care a avut loc în perioada 30 iunie-2 iulie în Santiago de Compostela, Spania. Aceste performanțe nu ar fi fost posibile fără sprijinul și îndrumarea antrenorilor Maxim Gîlcă, Sergiu Gurin, Alexei Postolachi și Artiom Postică”, au adăugat reprezentanții Ministerului.

Instituția a mai spus că sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești pentru realizările lor.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?