X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cum a devenit Victor Panasiuc bucătar în Japonia

17 sep. 2023,, 17:00   Sport
2837 0

Expertul în arte marțiale, președintele Asociației Okinawa Goju-ryu Karate-do din Moldova, Victor Panasiuc, a recunoscut că îi place să gătească și chiar a inventat o salată exclusivă cînd trăia și învăța în Japonia.

El a povestit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Кредо героя" cu Pavel Sidorenco, relatează Noi.md.

Expertul în arte marțiale, președintele Asociației Okinawa Goju-ryu Karate-do din Moldova a menționat că de cele mai multe ori, la fel ca majoritatea bărbaților, gătește carne, dar are și o salată exclusivă.

"Adică am făcut salata întâmplător. Am locuit în Okinawa. M-am dus acolo pentru a învăța, și am fost un pic strîmtorat de bani. Închiriam un apartament și acolo existau cîteva astfel de condiții. În primul rînd - mijloace financiare limitate, nu puteam merge la restaurante. Și în al doilea rînd era plita mea electrică din apartament, care se încălzea foarte greu și pentru ca să fiarbă apa pentru a fierbe un ou, trebuia să aștept foarte mult timp. Și s-a primit că am gătit tăiței de orez, apoi un ou, cît am putut aștepta. Adică oul era fiert pe jumătate, nici măcar fiert moale, dar anume semi-crud. Și apoi un pic de creveți, prune, pentru că aveam un magazin de un dolar în apropiere. Dar în Japonia acesta este un magazin de 100 de yeni. Adică, tot ce se vinde acolo costă 100 de yeni. Ei bine, în general, acest fel de mîncare s-a dovedit a fi: tăiței de orez cu ou, prune și creveți", a subliniat Victor Panasiuc.
El a menționat că atunci cînd a venit acasă în Moldova și și-a servit soția cu această salată, ea a rămas foarte încîntată.
"Ea și acum gătește din cînd în cînd acest fel de mîncare din Okinawa sau îmi cere să-l gătesc eu. Adică, s-a întâmplat așa că am chiar propria mea invenție culinară", a spus expertul în arte marțiale, președintele Asociației Okinawa Goju-ryu Karate-do din Moldova.
3
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?