Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4043

CM 2022 Qatar: Jucătorii Iranului, amenințați înainte de meciul istoric cu SUA

29 noi. 2022,, 11:30   Sport
2565 0

Jucătorii Iranului au primi un mesaj clar înainte de partida istorică cu SUA de la Mondialul din Qatar. Dacă nu se „comportă bine” înainte de marele meci cu SUA, atunci familiile fotbaliștilor riscă tortura și chiar închisoarea, transmit sursele CNN.

Situația tensionată din țară a fost amplificată de gestul jucătorilor naționalei: fotbaliștii au refuzat să cînte imnul înainte de partida cu Anglia (de pe 21 noiembrie).

Acest lucru nu s-a mai întîmplat la partida cu Țara Galilor, mesajul de la Teheran fiind unul clar: vor avea de suferit familiile fotbaliștilor.

Jucătorii iranieni s-au întîlnit cu membri ai Corpului Gărzilor Revoluţionare Iraniene, iar directivele au fost trasate imediat: nu trebuie să existe niciun fel de formă de protest la meciul istoric cu SUA.

În caz contrar, familiile fotbaliștilor vor suferi consecințele: tortură și închisoare.


Aceleași surse CNN vorbesc despre faptul că autoritățile de la Teheran ar fi trimis „falși” fani la meciul cu Țara Galilor pentru ca lucrurile să nu scape de sub control precum la disputa cu Anglia.

De asemenea, jucătorii naționalei Iranului sînt atent monitorizați pe perioada CM din Qatar: fotbaliștii nu au voie să interacționeze cu nimeni din afara echipei care a făcut deplasarea la turneul final mondial.

2
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?