Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce au cîștigat moștenitorii lui Maradona

8 noi. 2023,, 20:30   Sport
2582 0

Numele fostului mare fotbalist Diego Armando Maradona, dispărut în urmă cu trei ani, face obiectul unei dispute date în instanță între moștenitorii faimosului argentinian și o firmă care aparține fostului său avocat.

Moştenitorii lui Maradona au obținut în instanță dreptul de folosire a numelui fostului mare fotbalist. Cea mai înaltă instanţă europeană a declarat că firma argentinianăSattvica, care aparţine fostului său avocat, nu are dreptul la marcă.

Maradona a înregistrat în UE, în 2008, numele său ca marcă pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, servicii de ospitalitate şi servicii IT, notează Noi.md cu referire la capital.ro.

După decesul fotbalistui argentinian, în 2020, firma a cerut Oficiului european de brevete EUIPO să transfere către companie marca. Asta, în baza unui document din 2015 emis de Maradona, care autoriza utilizarea comercială a mărcii de către Sattvica, şi a unui alt acord nedatat.

Agenţia pentru brevete a arătat, anul trecut, că Sattvica nu a prezentat documente care să confirme transferul mărcii către companie. Firma Sattvica poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, instanţa supremă din Europa.


Diego Maradona a încetat din viață pe 25 noiembrie 2020, la 60 de ani.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?