X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Campionatul European de Fotbal: ce va lansa Germania în cinstea evenimentului

15 mar. 17:45   Sport
1737 0

Germania va găzdui în acest an principalul turneu european dintre echipele naționale, din componența UEFA.

Campionatul European de Fotbal va avea loc între 14 iunie și 14 iulie, iar germanii se pregătesc pentru acest important eveniment istoric foarte minuțios.

Un motiv de sărbătoare vor avea și numismaticii. Guvernul german va emite o monedă comemorativă din argint de 14 grame și cu diametrul de 30 de milimetri în două variante: excelentă și excelentă cu luciu de oglindă, relatează Noi.md cu referire la dw.com.

Designul aversului monedei a fost realizat de artistul Detlef Behr din Köln. Aversul prezintă acoperișul stadionului olimpic din Berlin, unde va avea loc finala Euro 2024, și terenul de fotbal stilizat, cu steaguri de colț și o minge aproape vizibilă în centru.

Detaliile aprinse de pe monedă fac trimitere la culorile naționale ale Republicii Federale Germania. Numerele 1 și 0 indică atît rezultatul posibil al meciului, cît și cele zece locuri de desfășurare a campionatului: Berlin, Köln, München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Düsseldorf.


Reversul, realizat de Lorenz Crössmann din Berlin, prezintă un vultur german, inscripția "Republica Federală Germania", 12 stele europene și marca Argint cu proba 500. Pe marginea netedă a monedei este bătută inscripția: "United in the Heart of Europe" (Uniți în inima Europei).

Valoarea nominală a acestei monede exclusive este de 11 euro - după numărului de jucători din echipa de fotbal. Aceasta va fi pusă în vînzare la 8 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?