X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Profesorii, în fața unei noi provocări - învață cum să folosească noile tehnologii

24 iul. 2023,, 16:30   Societate
2698 0

Peste 3.000 de profesori participă la programul național de alfabetizare digitală, desfășurat de Centrul național de inovații digitale în educație „Clasa Viitorului”.

Cursurile au loc online, în perioada 17 iulie - 25 august, timp în care profesorii învață cum să utilizeze tehnologiile avansate la ore și au posibilitatea să studieze o serie de aplicații Google pentru educație, disponibile gratuit, precum Classroom, Sites, Drive, Jumboard, formulare, foi de calcul, prezentări, notează Noi.md cu referire la europalibera.org.

Durata totală a programului este de 90 de ore, împărțite în sesiuni interactive și activități individuale. Participanții sînt de toate vîrstele și din toate raioanele Republicii Moldova.

Pe durata cursurilor, profesorii creează materiale didactice atractive, de la infografice și postere pînă la prezentări interactive și materiale video.

Pe termen lung, programul are drept scop să le dezvolte cadrelor didactice abilitatea de a se adapta la noile tehnologii, pentru a le utiliza în procesul educațional.


Pentru nivelul elementar, în 2020, instruirile au fost cu prezență fizică. Profesorii au învățat de la zero cum să folosească calculatorul.

Victoria Calistru este pentru al doilea an coordonatoare de instruiri pentru nivelul intermediar și cel avansat. Ea spune că vede progrese semnificative la cursanți, pentru că unii aveau, la început, cunoștințe limitate în folosirea calculatorului.

„Elevii vor mai mult, elevii vor interactivitate. Ei vor, în primul rînd, să înțeleagă și, odată ce echipamentele digitale și resursele educaționale ne permit să ieșim în afara sălii de clasă, trebuie să valorificăm această oportunitate”, spune coordonatoarea.

La nivelul intermediar, sînt instruiți profesorii care au deja anumite competențe digitale. Ei învață să folosească Google Drive, să elaboreze documente în Google Docs sau să creeze prezentări.

Nivelul avansat presupune că profesorii utilizează în clasă mai mult calculatorul și tabla interactivă sau chiar s-au lăsat de tot de cretă și de tablă.

În total, de la începutul programului, peste 21.000 de profesori din învățământul primar, gimnazial și liceal și peste 10.000 de educatori au beneficiat de instruiri la diferite niveluri.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?