Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parteneriat culinar moldo-francez

14 mar. 20:00   Societate
3284 0

Perspectivele cooperării bilaterale în domeniul gastronomiei au fost discutate de Ambasadoarea RM în Franța Corina Călugăru și Guillaume Gomez, Ambasadorul pentru Gastronomie și Reprezentantul personal al Președintelui Republicii Franceze pentru Gastronomie și Alimentație.

Ambasadoarea Corina Călugăru i-a vorbit înaltului oficial francez despre tradițiile țării noastre în domeniul gastronomiei și viticulturii. În context, ea a menționat că acestea sînt o componentă importantă a strategiilor de promovare a Republicii Moldova pe piața internațională, inclusiv ca destinație turistică. La rîndul său, Ambasadorul Guillaume Gomez s-a arătat deschis pentru inițierea unor proiecte bilaterale focusate pe dezvoltarea gastronomiei în țara noastră.

Este vorba de schimbul de experiență între bucătarii cu renume din Moldova și Franța, de contribuția experților francezi la formarea bucătarilor profesioniști în școlile specializate de la noi, dar și de dezvoltare a capacităților naționale în ceea ce privește organizarea evenimentelor cu participarea șefilor de state și a altor oficiali de rang înalt. „Vom valorifica astfel, în comun, eforturile de promovare a turismului și a patrimoniului nostru cultural”, a subliniat Corina Călugăru.

Vă reamintim că informații ample despre bucate și băuturi tradiționale moldovenești, tradiții și inovații în alimentația moldovenească, produse pentru sănătate, rețete culinare de bucate festive, monahale, de post, rețete de conserve de casă și secrete ale bucătăriei moldovenești - în secțiunea "Bucătărie" a proiectului moldovenii.md.

1
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?