Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Importantă nu este stabilirea unui diagnostic, ci înlăturarea cît mai grabnică a problemei

4 apr. 2022,, 13:00   Societate
2773 0

Ceea ce este important nu este stabilirea diagnosticul de "trăsături ale spectrului autist" la copii, ci începutul timpuriu al muncii asupra înlăturării problemei existente la copil.

O astfel de opinie a exprimat psihologul Alexandru Tarasov, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md.

"Opinia mea personală este că, în principiu, în acest caz, cel mai important lucru este lucrul asupra problemei, problemelor care există în acest moment și apoi stabilirea unui diagnostic în acest caz. De exemplu, Norvegia, după părerea mea, este singura țară din Europa în care specialiștii încep lucrul cu copilul, în baza faptului că acesta are un fel de deficit cognitiv sau lipsa anumitor cunoștințe și încep să lucreze și apoi determină dacă este autism sau nu este autism, este necesar acest diagnostic sau nu. Și mie mi se pare că aceasta este cea mai corectă atitudine față de această problemă", a spus el.

Potrivit psihologului, în plus, multor oameni nu le plac etichetele, deoarece autismul, ca etichetă, înseamnă deja o stigmatizare, probleme la nivel personal. În plus, fiecare stat încearcă să pună diagnosticul de "trăsături cu spectru autist" pentru a ști ce fel de ajutor să ofere unei persoane.

"Prin urmare, din punctul meu de vedere, diagnosticul oficial al unui copil nu ar conta dacă știți că el are patru ani, iar dezvoltarea vorbirii este ca al unui copil de un an sau mai puțin și poate pronunța doar cîteva cuvinte. Ce mai trebuie să cauți în diagnostic? El are o problemă și trebuie de lucrat cu ea și atît. Diagnosticul în sine, cum să-l numim: autism sau întîrziere de dezvoltare, căutarea unor probleme genetice, mi se par deja probleme secundare", a spus Alexandru Tarasov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?