Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fermierii reiau protestele

22 feb. 07:09   Societate
1698 0

Pacea dintre Guvern și fermierii protestatari a fost scurtă. Astăzi, producătorii de cereale vor bloca din nou vama Leușeni, dar și mai multe drumuri naționale.

Agricultorii au schimbat macazul după ce ministrul Agriculturii i-a anunțat că ieri nu are timp de ei și le-a amînat pînă vineri noua rundă de negocieri, notează Noi.md cu referire la tv8.

Unii agricultori au venit totuși la Chișinău și au sperat pînă în ultimul minut că vor avea o discuție cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Așteptarea de cîteva ore a fost în zădar.

Recent autoritățile au anunțat că, de la întîi martie cei care cultivă cereale vor putea solicita un credit de 500 de mii de lei, garantat de stat, pentru a putea începe lucrările de primăvară. Agricultorii au însă dubii că mecanismul va funcționa.

Fermierii spun că pentru a putea beneficia de bani, trebuie inițial schimbat Regulamentul Băncii Naționale. În prezent, cei care au datorii la plata creditelor, nu mai pot accesa alte împrumuturi.


De cealaltă parte, Ministerul Agriculturii a precizat într-un comunicat de presă că a amînat ședința pentru vineri, deoarece are nevoie de timp suplimentar pentru analize detaliate și pentru a permite tuturor instituțiilor implicate să abordeze mai amplu solicitările agricultorilor. Amintim că, săptămîna trecută, fermieri au blocat cu tractoarele mai multe puncte vamale.

14
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?