Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Cîte mii de brazi au pregătit pepenierele din țară

9 dec. 2023,, 13:00   Societate
2958 0

Sărbătorile de iarnă sînt tot mai aproape, iar pepinierele din țară sînt gata să scoată la vînzare peste 50 de mii de molizi. Responsabili de la "Moldsilva" spun că vînzările brazilor naturali scad de la an la an, deși prețurile pentru un pom de Crăciun încep de la 100 de lei.

În pepiniera din pădurea de la Strășeni, cresc peste 14 mii de brazi. Toți vor fi puși în vînzare în acest an. Aici pot fi găsiți pomi după toate gusturile, dar și buzunarele. De exemplu un molid cu înălțimea de pînă la un metru costa aproximativ 200 de lei, iar cel de doi metri - 800 de lei. Cel mai înalt brad are 25 de metri.

Responsabilii de la "Moldsilva" spun că an de an vînzările brazilor sînt tot mai puține. Cu toate acestea, stocurile sînt mari, astfel că toți doritorii își pot cumpăra un pom de sărbători.

„A început comercializarea, sperăm în timpul apropiat ca intensitatea să crească. Din păcate, și stocurile pe care le avem se vînd tot mai puțin”, spune inginer șef în silvicultură, Sergiu Chihai, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.

Specialiștii vin cu recomandări pentru păstrarea bradului de Crăciun proaspăt cît mai mult timp. Cei mai rezistenți sînt brazii cu rădăcină, care ulterior pot fi replantați.


Cei care își doresc de sărbători un brad natural în casă pot cumpăra pomul direct de la întreprinderile silvice teritoriale ale Agenției "Moldsilva". Totodată, brazi au fost scoși la vînzare și în sectoarele capitalei.

1
2
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?