Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ce se întîmplă cu bunurile sechestrate ale persoanelor ce traversează frontiera de stat

10 apr. 2023,, 09:15   Societate
3975 0

În cazul nedeclarării bunurilor sau declarării neautentice a acestora, la intrarea în țară, aceste bunuri pot fi ridicate de către funcționari vamali sau de către echipele mobile dacă acestea au fost depistate în linia a doua de control vamal.

Este declarația șefului Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și a fost făcută într-un interviu acordat moldpres.

Potrivit acestuia, sancțiunea contravențională se aplică în funcție de caracterul şi de gradul prejudiciabil al contravenției, de caracteristica persoanei şi de circumstanțe. Pe numele persoanei se aplică o sancțiune în conformitate cu dispozițiile Codului Contravențional.

Fiind acumulate probele necesare cu privire la existența sau inexistența faptului contravenției, agentul constatator încheie imediat proiectul procesului-verbal cu referire la contravenție și decizia aplicată. Acesta solicită determinarea valorii în vamă a corpurilor delicte, ce pot constitui obiectul contravenției vamale.

Șeful Serviciului Vamal menționează că în cazul în care poate fi confiscată contravaloarea corpurilor delicte, agentul constatator solicită Laboratorului Vamal stabilirea contravalorii prin întocmirea Ordonanței de dispunere a expertizei, fiind emis ulterior de către Laborator un Raport de constatare tehnico-științifică. Corpurile delicte, de regulă, se anexează la dosar și se păstrează în dosar.


Cele care din cauza particularităților specifice nu pot fi păstrate în dosarul contravențional, urmează a fi depozitate în Camera de păstrare a organului vamal.

Ulterior, se întocmește Ordonanță de recunoaștere și atașare la dosar a corpurilor delicte pînă la luarea unei decizii definitive pe cazul respectiv.

11
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?