X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Care este situația epidemiologică în țară

13 feb. 14:13   Societate
2021 0

În săptămîna a șasea a anului curent s-a atestat o creștere cu 15,8% a cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) față de săptămîna precedentă, înregistrîndu-se 13172 de îmbolnăviri.

Totodată se constată și o majorare a numărului de internări cu 6,5%, în raport cu săptămîna trecută. 390 de persoane, majoritatea copii, au fost spitalizate cu IACRS, transmite Noi.md.

În perioada 5-11 februarie curent a scăzut numărul cazurilor de gripă sezonieră cu 11,2% comparativ cu săptămîna precedentă, fiind înregistrate 254 de îmbolnăviri.

De asemenea, pentru a șasea săptămînă consecutiv se atestă o descreștere continuă a numărului de persoane infectate cu COVID-19, fiind înregistrate 378 de cazuri – cu 17,8% mai puține în raport cu săptămîna anterioară. În același timp au fost înregistrate patru cazuri de deces.

Pentru a evita îmbolnăvirile, recomandăm respectarea, în continuare, a măsurilor de profilaxie: evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public și în alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mîinilor, a etichetei tusei şi strănutului și adresarea la medic în cazul apariției primelor simptome de boală compatibile cu gripa sezonieră, infecții respiratorii acute sau COVID-19.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?