X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Avocații lui Șor, amendați și scoși în afara ecuației

19 oct. 2021,, 15:53   Societate
4107 1

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Chișinău icirc;n dosarul în care deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, programată pentru astăzi, a fost amînată, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

De această dată, nu a avut loc după ce niciunul din cei trei avocați ai lui Șor nu a fost prezent.

Procurorii acuză partea apărării că trag de timp, pentru a amîna la nesfîrșit ședințele și a cerut magistraților să aplice avocaților amendă judiciară. Aatfel, judecătorii „le-au găsit ac de cojoc” și au dispus aplicarea amenzilor, în cazul acestora, în valoare de cîte 20 de unități convenționale.

Totodată, magistrații au decis repartizarea unui avocat din oficiu, care îl va reprezenta pe Ilan Șor, începînd cu următoarea ședință, dacă apărătorii plătiți de el nu se vor prezenta.

Aceasta este cea de-a patra ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, în dosarul lui Șor, care este amînată, de cînd dosarul Șor a fost mutat de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău.


Prima, cea din 13 septembrie, nu a avut loc după ce Stelian Teleucă, unul din cei trei magistrați din complet a refuzat să examineze cauza din motivul unui presupus conflict de interese.

A fost amînată și ședința care urma să aibă loc în 21 septembrie. Atunci, procurorul de caz a cerut recuzarea judecătoarei Galina Moscalciuc.

Curtea Supremă de Justiție a admis în 20 august cererea avocaților lui Ilan Șor și au dispus strămutarea judecării cauzei penale în privinţa lui Şor Ilan de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată după zece tentative eșuate ale avocaților de a obține acest lucru.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, cînd democrații au pierdut guvernarea.

Dosarul lui Ilan Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amînate zeci de ședințe de judecată. În 2017, ex-primarul de Orhei a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis, fiind învinuit că ar fi obținut bani de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shore.

De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în legătură cu probleme de ordin social și politic, însă toate acestea – în format virtual.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?