Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Atenție la fermentarea vinului. Recomandările salvatorilor

14 sep. 2022,, 13:00   Societate
2102 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează cetățenii să fie foarte prudenți la procesul de fermentare a vinului.

Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în încăperile închise, specialiștii recomandă:

- Evitați intrarea în încăperile în care are loc procesul de fermentare a vinului, fără a asigura ventilarea prealabilă.

- Excludeți amplasarea recipientelor cu must pentru fermentat în spatii închise.

- Anunțați pe cineva că veți intra într-o astfel de încăpere.


- Verficați concentrația de oxigen din încăperea în care intrați, prin aprinderea unei lumînări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen.

Nu intrați fără echipament de protecție în încăperea în care există deja o victimă, pentru că este posibil să vă intoxicați și dumneavoastră.

Simptomele intoxicării: Expunere redusă: dureri de cap, amețeli. Expunere medie: dureri de cap persistente, amețeli, somnolență, vomă, puls rapid, reflexe și judecată încetinită. Expunere ridicată: convulsii, comă, deces.

Primul ajutor

- scoaterea imediată a persoanei din zona de risc, respectînd regulile de siguranță personală;

- aerisirea încăperii prin deschiderea ușilor și ferestrelor;

- apelarea Serviciului 112;

- aport de aer cît mai rapid posibil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?