X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Astăzi, în școlile din țară va răsuna primul sunet

1 sep. 2021,, 07:40   Societate
2553 0

Astăzi, în școlile din Moldova va răsuna primul sunet, elevii revin în băncile școlii însă fără careuri festive, dar doar pentru o oră a clasei.

Anterior, potrivit unei hotărîri a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au fost interzise organizarea careurilor solemne atît în incinta școlilor, cît și în curțile instituțiilor de învățămînt.

Deocamdată nu este clar cum se va desfășura procesul de învățămînt în acest an, din cauza numărului mare de cazuri COVID, unii părinți au fost anunțați că lecțiile vor fi desfășurate în regim mixt, jumătate din elevi vor veni la școală în timp ce altă jumătate de elevi va fi online, ca în următoare zi copiii să se schimbe cu locurile. Zi de zi la școală vor veni din cîte se pare doar elevii claselor primare.

Potrivit hotărîrii, cadrele didactice și nondidactice din instituțiile de învățămînt care nu s-au vaccinat vor fi nevoie să se testeze odată la două săptămîni din resurse proprii. În acest sens între autoritățile publice centrale și cele din municipiul Chișinău au apărut neînțelegeri. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, s-a opus deciziei CNESP, ca după să se conformeze regulilor impuse și să anunțe că primăria va aloca resurse financiare pentru testarea profesorilor din capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?