Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

Arcul Geodezic Struve din satul Rudi, Soroca (FOTO)

2 mar. 2019,, 23:30   Societate
4247 0

Arcul Geodezic Struve din apropierea satului Rudi, Soroca este unicul monument din Moldova inclus de UNESCO în lista atracţiilor culturale şi naturale mondiale.

În prezent pe lista se numără aproximativ 1000 de obiecte, fiecare dintre ele constituie o mîndrie pentru fiece ţară aflată pe ea. Mai mult decît atît, includerea în această listă ne permite să sperăm că monumentele indicate acolo vor atrage turişti din toate colţurile lumii.

Friedrich Georg Wilhelm Struve, fiul lui Iakov, iar, prin urmare, în Rusia ‒ Vasili Iakovlevici Struve s-a născut la 15 aprilie 1793 în Altona, în apropiere de Hamburg, unde tatăl său era director de gimnaziu. Către vîrsta de 15 ani Struve junior, ocupîndu-se cu tatăl său, în cea mai mare parte cu filologia, era deja pregătit pentru admiterea la universitate. În această perioadă fratele său mai mare preda la gimnaziul din Dorpat. În mare parte datorită acestui fapt, dar şi din dorinţa de a evita mobilizarea în armata lui Napoleon, el fuge din Germania în Rusia şi devine student la Universitatea din Dorpat.

Continuarea articolului citiți pe moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?