Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Acte falsificate, descoperite la trecerea frontierei

11 dec. 2023,, 08:45   Societate
1837 0

Angajații Poliției de Frontieră au înregistrat două incidente la trecerea frontierei moldo-române, în care călătorii dețineau documente falsificate. Într-un caz, posesorul falsului a recunoscut că ilegal și-a perfectat actul, iar al doilea și-ar fi asumat rolul de „curier” de acte pentru un cunoscut.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus controlului de nivelul doi un cetățean ucrainean, pasager la o rută de ocazie ce se deplasa în Cehia, notează Noi.md.

În portmoneul personal a fost depistat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de către autoritățile ucrainene pe numele unei persoane străine.

În cadrul verificării cu ajutorul tehnicii speciale, s-a descoperit mai multe elemente distinctive ale documentului ce nu corespundeau celor originale. La audieri, bărbatul a precizat că documentul nu-i aparține, acesta fiind rugat să-l transmită unui conațional de-al său, aflat în Cehia.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, printre călătorii aflați în fluxul transfrontalier a fost depistat un cetățean moldovean care avea asupra sa un buletin de identitate românesccu semne vădite de falsificare. Din declarațiile conaționalului s-a aflat că documentul a fost obținut prin intermediul unui site de socializare german, cu scopul de a se angaja ulterior într-o țară europeană. Cartea de identitate românească ar fi costat 100 de euro.


Actele falsificate au fost ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările pe ambele cazuri continuă.

0
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?