X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Un nutriționist dezvăluie beneficiile cepei

11 sep. 2021,, 19:00   Sănătate
2926 0

Medicul-dietetician, nutriționist, membru al Asociației Dieteticienilor din Canada Natalia Nefiodova a dezvăluit beneficiile cepei.

Potrivit ei, ceapa conține vitamine și minerale, fibre și mulți fitonutrienți. Datorită compoziției sale chimice unice, ceapa este capabilă să suprime procesele inflamatorii din organism și să întărească sistemul imunitar. Gustul bogat al cepei va contribui, de asemenea, la reducerea consumului de sare.

În același timp, Nefiodova a îndemnat cetățenii să nu perceapă ceapa drept un medicament care ar trebui luat doar de cei care sînt deja bolnavi. Ea recomandă consumul acestui produs în mod regulat, pentru prevenirea bolilor. Nutriționistul a subliniat că ceapa este folositoare atît pentru persoanele cu boli cardiovasculare și oncologice, cît și celor cu diabet.

„Singura problemă este mirosul. Dar nu din gură, de fapt va mirosi pielea, deoarece substanțele vor fi eliberate prin pori”, a spus medicul. În plus, unele persoane pot avea intoleranță la ceapă.

Anterior, s-a raportat că un nutriționist a explicat beneficiile afinelor. Potrivit expertului, afinele sînt bogate în antioxidanți și siliciu, care sînt esențiale pentru oase puternice, mobilitatea articulațiilor și starea bună a pielii, părului și unghiilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?