X 
Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4033

Cu toții facem aceasta greșeală cînd mîncăm avocado

31 iul. 2022,, 05:00   Sănătate
2562 0

Un superstar exotic printre fructe și alimente sănătoase, cu multe vitamine și grăsimi sănătoase: avocado. Cei mai mulți dintre noi adoră acest fruct pentru gustul său neobișnuit, iar adepții unei alimentații sănătoase nici nu își pot imagina dieta fără o porție zilnică de avocado. Cu toate acestea, atunci cînd pregătim feluri de mîncare cu acest superfruct, majoritatea dintre noi facem o greșeală aparent nesemnificativă, care poate duce la probleme grave de sănătate.

Ce pericol se ascunde în fructul nespălat de avocado?

Deoarece coaja de avocado nu este consumată, mulți nu consideră necesară spălarea fructelor înainte de prelucrarea ulterioară. O concepție greșită care poate duce la ajungerea în mîncare a substanțelor chimice periculoase, pesticide și bacterii.
Despre acest lucru avertizează oamenii de știință de la Universitatea din Nebraska-Lincoln (Nebraska, SUA). Potrivit cercetătorilor, structura încrețită a cojii este un loc ideal pentru acumularea de microbi și substanțe chimice, care, la tăierea avocado nespălat, prin cuțit ajung direct în pulpa comestibilă. Și acest lucru duce, cel puțin, șla intoxicații alimentare și diaree.

Cum să scapăm de posibilii agenți patogeni?

Într-un pahar cu apă adăugați o lingură de oțet alb și puțin suc de lămîie, apoi turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator. Stropiți coaja de avocado cu acest amestec pe toate părțile și lăsați 10 minute. La sfîrșit, clătiți bine sub apă curgătoare. După aceasta, orice microorganisme dăunătoare nu vor avea nici o șansă.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?