Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Stamate despre premiul de 30 de mii de euro oferit Maiei Sandu: Potrivit legislației, acest lucru nu este permis

18 ian. 07:30   Politică
8198 1

Legea nu permite unui demnitar să obțină premiu sub formă de bani. Astfel, șefa statului, Maia Sandu, nu trebuia să primească premiul bănesc din partea autorităților de la Timișoara, România.

Precizarea a fost făcută de președinta comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Din punct de vedere al legislației din cîte m-am interesat și am răsfoit un pic legislația acest lucru nu este permis. Nu poate primi. Asta nu poate fi catalogat ca și cadou deoarece un cadou urmează a fi declarat, iar banii ar fi excluși din această ecuație. Eu înțeleg intenția autorităților care au oferit premiu și nu cred că s-au gîndit la subtilitățile juridice și probabil trebuie să fie identificată o soluție în acest sens. Cred că aparatul președintelui se gîndește la o soluție”, a declarat Olesea Stamate.

Amintim că, săptămîna trecută șefa statului Maia Sandu a primit premiul „Timișoara pentru valori europene”. Acesta a fost instituit anul trecut de administrația municipiului românesc. În 2024, acesta se acordă pentru prima dată, iar Maia Sandu a primit 30.000 de euro.

18
5
0
3
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?