X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Voronin, despre scandalul din jurul Stadionului Republican: „nu miroase a bine”

6 iun. 2018,, 12:50   Politică
6392 4

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, critică vehement intenția autorităților de a ceda terenul Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, notează Noi.md.

Politicianul a precizat că nu doar Ambasada SUA nu poate pretinde acest teren, dar și orice altă reprezentanță diplomatică.

Terenul acesta e prea gras pentru orice ambasadă. Luați toate ambasadele și vedeți cum sînt amplasate. Adică deasupra ambasadei franceze pot să construiască o casă, astfel încît să nu vadă nici soare, nimic, dar aici să ofere un cartier enorm și pentru ce? Sînt alte terenuri în Chișinău. Cine ca cine, dar americanii au bani să plătească pentru demolare. Aici deja nu trebuie de demolat nimic, e centrul Chișinăului, toate comunicațiile sînt aici, a comentat Voronin.

În opinia politicianului, guvernarea caută să cîștige bunăvoința partenerilor SUA printr-un gest de lingușeală.

„Asta e un fel de lingușeală (подхалимаж) de talie nu chiar mică din partea celor care astăzi se află la conducerea R. Moldova. Eu nu știu cum va proceda Ambasada SUA: va lua acest a cadou, care nu e chiar simpatic și nu prea bine miroase? Nu știu cîți bani ar trebui să ceară, dar e foarte scump acest teren”, a adăugat Voronin.


Menționăm că reprezentanții SUA și-au exprimat intenția de a procura terenul amplasat în mun. Chişinău, str. Tighina 12, proprietate publică a statului, cu suprafaţa de 5,1814 ha pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?