X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

Comisia de la Veneția va emite concluzii cu privire la o serie de proiecte de legi din Republica Moldova

6 mar. 2023,, 13:45   Politică
3102 0

Săptămîna aceasta, Comisia de la Veneția a Consiliului Europei va emite o serie de concluzii privind modificările legislației Republicii Moldova. Deciziile vor fi făcute public după ședința Comisiei, care va avea loc vineri, 10 martie.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Comisiei, în primul rînd, se așteaptă adoptarea unor concluzii intermediare referitoare la proiectele de legi privind influența oligarhilor în Moldova, Ucraina și Georgia, transmite infotag.md.

Experții europeni își vor exprima opinia cu privire la așa-numita lege a oligarhizării la cererea fostului ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco.

De asemenea, urmează a fi discutate și oferite concluzii referitoare la proiectul de lege cu privire la activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă și la proiectul de lege cu privire la Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

În plus, se așteaptă concluzia comună a Comisiei de la Veneția și a Direcției Generale a Consiliului Europei privind drepturile omului și respectarea legislației în privința proiectului de lege privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor (vetting).


3
3
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?