X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Curtea Constituțională, sesizată în privința pretinselor încălcări de la ultima ședință a Parlamentului

20 feb. 2023,, 10:47   Politică
2098 1

Deputatul neafiliat Gaik Vartanean a sesizat Curtea Constituțională în privința unor prevederi ale Regulamentului Parlamentului prin care, la ultima ședință din 16 februarie, s-ar fi limitat, potrivit deputatului, abuziv libertatea de exprimare.

Parlamentarul a făcut și un video de la CC la acest subiect.

„Am depus sesizarea la Curtea Constituțională pentru interpretarea și verificarea constituționalității articolelor 5 și 6, articolul 105 din regulamentul Parlamentului care permite unui grup de deputați în timpul ședinței de a limita unui deputat de a lua cuvîntul. Din păcate acest fenomen s-a produs în timpul ultimei ședințe, atunci cînd Guvernul Recean a fost învestit, iar majoritatea parlamentară a limitat dreptul altor deputați de a lua cuvîntul. Eu cred că acest fenomen trebuie de eliminat… Sper că CC va spune un cuvînt ferm în acest sens…”, a declarat deputatul, citat de realitatea.md.

Amintim că la ședința de joi, 16 februarie, după ce Dorin Recean a ieșit la tribuna parlamentară pentru a-și prezenta echipa și programul de guvernare, întrebările au curg gîrlă.

Artur Mija, deputat PAS, a propus ca fiecare fracțiune să aibă dreptul la doar două luări de cuvînt, inițiativă ce a fost votată de majoritatea parlamentară. Acest lucru a stîrnit ulterior nemulțumirea socialiștilor și comuniștilor, prezenți la ședință.

12
0
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?