Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

La Chișinău și-a început activitatea șeful Misiunii de Parteneriat a UE în Moldova

15 mai. 2023,, 19:45   Politică
4037 0

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mažeiks, s-a întîlnit cu Cosmin Dinescu, care și-a preluat atribuțiile la Chișinău în calitate de șef al Misiunii de Parteneriat a Uniunii Europene în Republica Moldova (EUPM Moldova).

Despre aceasta a informat Delegația UE în Republica Moldova, menționînd că EUPM Moldova a fost înființată la 24 aprilie 2023 de către Consiliul Uniunii Europene în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.

Misiunea civilă are drept scop consolidarea rezilienței sectorului de securitate al țării în domeniul gestionării crizelor și a amenințărilor hibride, inclusiv a securității cibernetice, precum și contracararea manipulării și interferenței informațiilor străine.

Misiunea va oferi consultanță strategică privind dezvoltarea strategiei și a politicilor și va identifica nevoile de consolidare a capacităților de avertizare timpurie, detectare, identificare, atribuire a amenințărilor și răspuns la amenințările hibride. În plus, aceasta va implementa proiecte în aceste domenii.

7
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?