X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Tiraspolul și-a anunțat intenția de a relua dialogul cu Chișinăul

24 mar. 2022,, 11:00   Politică
2951 0

Regimul din regiunea transnistreană schimbă retorica și declară că își dorește reluarea dialogului cu Chișinău.

Asta deși, la începutul lunii martie, așa-zisul Departament de Externe de la Tiraspol a declarat că depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE schimbă datele reglementării dosarului transnistrean și a relației dintre Chișinău și stînga Nistrului, și pune capăt procesului de negociere dintre cele două părți, scrie replicamedia.md.

Într-un comunicat de presă, așa-numitul Consiliul Suprem al PMR declară că în ședința Comisiei pentru politică externă și relații internaționale principalul subiect discutat a fost „procesul de negociere în diferite formate, inclusiv în formatele „5+2” și „1+1”, pentru a rezolva problemele care îi preocupă pe cetățenii Transnistriei”.

Administrația de la Tiraspol își justifică dorința de a relua dialogul în condițiile războiului din Ucraina care a tăiat toate legăturile comerciale și de aprovizionare cu așa-zisele autorități din stînga Nistrului.

Astfel, șeful pretinsei diplomații transnistrene, Vitali Ignatiev, anunță că o întîlnire dintre cele două părți va avea loc joi, 24 martie.


Informația a fost confirmată pentru Replica Media de Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău. Întrevederea dintre Chișinău și Tiraspol va ave aloc la sediul Misiunii OSCE.

„Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, va avea mîine o întîlnire cu exponenții Tiraspolului, la sediul OSCE din Tiraspol”, a declarat Mariana Sarî, consultantă superioară din cadrul Biroului.

O ultimă ședință dintre viceprim-ministrul Republicii Moldova pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și reprezentantul Tiraspolului a avut loc pe 28 februarie. Atunci, părțile au convenit să mențină un contact constant și să consolideze eforturile pentru a preveni întîrzierile în importul bunurilor necesare în stînga Nistrului.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?