X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Cîți bani pot fi recuperați din miliardul furat?

15 iul. 2019,, 14:00   Politică
3433 1

Recuperarea reală a majorității banilor proveniți din miliardele furate este, din păcate, problematică și, potrivit unor experți, în prezent, în cel mai bun caz, vor putea fi recuperate doar 15% din suma totală.

Această opinie a fost exprimată de vicepreședintele Parlamentului din blocul ACUM, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

"Acum discutăm cu avocații din Kroll, alți specialiști și ei ne spun sincer... Da, posibil că concetățenilor noștri nu le va fi plăcut să audă acest lucru, dar recuperarea reală a majorității banilor este, din păcate, problematică. Experții spun că, în cel mai bun caz, vom putea recupera aproximativ cincisprezece procente. În cel mai bun caz! Și încă va trebui să cheltuim foarte mulți bani pentru asta", a spus Mihai Popșoi.

"Un alt moment important despre care vorbesc experții este faptul că am fi putut recupera mult mai mult dacă am fi făcut acest lucru în 2016! În 2015! Dar chiar și în 2016 am fi putut întoarce majoritatea banilor. Dar după trecerea anilor 2017, 2018... Și acum e aproape deja 2020... Oricine, chiar și cel care nu este un specialist în contabilitate, înțelege că revînzarea activelor, restructurarea, diferite jurisdicții. Cît timp a trecut? Au trecut șase ani!... Multor dintre aceste tranzacții li s-a pierdut urma", a declarat vicepreședintele Parlamentului.

În același timp, în opinia lui, în orice caz, o chestiune de onoare pentru țară și pentru procuratură este să pedepsească toți vinovații de furtul miliardului, astfel încît în viitor nimănui și niciodată să nu-i treacă prin minte să repete o astfel de crimă.


"Chiar dacă banii sînt greu de recuperat. Noi înțelegem că, obiectiv, este foarte greu de făcut acest lucru. Dar noi trebuie să-i arestăm pe toți vinovații și să facem în așa mod încît acest lucru nu se mai întîmple din nou, încît acest lucru nici să nu-i treacă prin minte cuiva", a declarat vicepreședintele Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?