X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Sandu, avertisment pentru membrii CSS: Fiecare instituție va răspunde pentru acțiunile sau inacțiunile sale

26 ian. 2021,, 13:12   Politică
6312 10

În ultimii 30 de ani cetățenii R. Moldova a fost furați de un grup de hoți conectați cu politicul și justiția, a declarant astăzi președintele Maia Sandu la prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate convocată de aceasta, notează Noi.md.

Sandu a atenționat în fața membrilor CSS că pe această platformă fiecare instituție va prezenta acțiunile și inacțiunile sale în problemele de rezonanță și va purta răspundere pentru acestea. Ea a menționat că anumiți membrii ai CSS nu vor fi invitați la ședințele Consilului.

„În raport cu unii membri, delegați prin lege, am anumite dubii care țin de luarea unor decizii ce țin de securitatea statului și îmi rezerv dreptul să nu îi invit atunci cînd voi considera, că există conflict de interese sau riscul unui conflict de interes. CSS va fi platforma unde se vor discuta riscurile interne și externe ale țării. Vom discuta acțiunile ce trebuie luate pentru a diminua aceste riscuri. Aici, la CSS fiecare instituție va vorbi de acțiuni sau inacțiunile sale și va veni să răspundă pentru asta”, a spus ea.

Șefa statului a mai remarcat că situația pe care o avem e o rușine pentru toate instituțiile, referindu-se la schemele de corupție și fraudele din sistem.

”În ultimii 30 de ani cetățenii R. Moldova a fost furați de un grup de hoți conectați cu politicul și justiția. Avem faima celei mai corupte țări din regiune. Nicăieri nu s-a furat 12% din PIB. Nicăieri nu s-au făcut spălări de bani mai mari de cîteva ori decît PIB-ul. sînt mirată că nu faceți legătura între instituțiile pe care le conduceți și dramele oamenilor. Cînd nu au acces la servicii medicale. Nu am văzut niciun caz dus la finalitate și pedepsit cineva. sînt dramele unor copii care sînt lăsați de părinți plecați să cîștige pîine. Situația pe care o avem e o rușine pentru toate instituțiile. O să ziceți că e mult de lucru. Dacă ați fi investigat măcar 2-3 cazuri de corupție, azi n-am fi această situație”, a mai menționat Maia Sandu.


După discursul ținut în debutul ședinței, Maia Sandu a declarat reuniunea secretă, iar semnalul video a fost întrerupt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?