Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Sandu: "Nu există riscul reluării acțiunilor militare în Transnistria"

9 dec. 2020,, 12:35   Politică
6215 5

Președintele ales al Moldovei, Maia Sandu, a declarat că nu vede niciun motiv să vorbim despre reluarea acțiunilor militare în Transnistria.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, ea a spus că "nu există astfel de riscuri", transmite infotag.md

"Repet, căutăm o soluție pașnică, este foarte important pentru noi. Vom continua să căutăm rezolvarea conflictului în formatul "5+2". Probabil cea mai importantă lecție pentru noi este că trebuie să lucrăm la găsirea unei soluții politice. În acest format au fost găsite soluții la un șir de probleme importante, dar printre acestea nu se regăsește una politică. Acesta este unul din lucrurile asupra căruia vom lucra", a subliniat Sandu.

Ea s-a referit, de asemenea, la problema Găgăuziei, unde la alegerile prezidențiale majoritatea cetățenilor au acordat voturile președintelui în exercițiu, Igor Dodon.

"Avem unele progrese în această problemă, dar trebuie să muncim din greu. Acest lucru este evidențiat și de rezultatele alegerilor. Au fost foarte multe știri false, prin care au încercat să sperie oamenii, mai ales în Găgăuzia. Oponentul meu Igor Dodon a făcut acest lucru. Din păcate, avem încă televiziuni care operează cu astfel de "știri". Acestea sunt posturile TV care sînt finanțate de politicienii corupți cu "banii negri". Trebuie să luptăm cu știrile false, trebuie să ajungem la oameni, să vorbim cu ei, să explicăm că vrem același lucru și pentru moldovenii din nord, și pentru cei care locuiesc în Găgăuzia, în centrul țării", consideră Sandu.


Ea intenționează să facă tot posibilul pentru ca "oamenii să nu fie jefuiți, indiferent de limba în care vorbesc".

"Trebuie să explicăm oamenilor mai bine decît am făcut-o pînă acum că vrem să construim un stat funcțional, pentru ca toți să se simtă bine în țară. Există și lucruri mai concrete: trebuie să lucrăm la împărțirea competențelor între autonomie și autoritățile centrale din RM. Noi știm că o astfel de problemă există și vom lucra la aceasta pentru ca totul să fie clar, ca toți să se simtă bine în aceste condiții", a subliniat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?