X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Aprobat! Conducătorii BNM vor întoarce statului banii cheltuiți pentru servicii de avocatură

17 iun. 2020,, 16:40   Politică
4071 0

Angajații Băncii Naționale a Moldovei condamnați în instanțele de judecată, vor fi obligați să restituie în bugetul de stat cheltuilelile suportate pentru serviciile avocaților.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat la ședința de astăzi a Guvernului. Inițiativa a fost elaborată în contextul în care, la ora actuală, avocații foștilor guvernatori și viceguvernatori ai Băncii Naționale a Moldovei (BNM) inculpați în dosarul fraudei bancare, sînt plătiți din bugetul de stat. O asemenea prevedere se regăsește în Legea cu privire la Banca Națională a Moldovei.

Premierul Ion Chicu a salutat inițiativa, precizînd că este revoltător ca cei suspectați de implicare în furtul miliardului să mai beneficieze suplimentar de banii statului.

„O bună parte din conducerea BNM a fost implicată activ în furtul miliardului, iar acum beneficiază de avocat din contul statului. Nu e suficient că s-afurat un miliard de doari, noi încă cheltuim bani pentru făptași. Prin acest proiect se propune ca, în caz că instanța va decide că sînt vinovați, cheltuielile suportate de BNM să fie restituite”, a spus Chicu.

Șeful executivului a respins insinuările că prin acest proiect de lege se atentează la independența conducerii BNM.


„Este vorba de umanizarea prevederilor legii, or, nimeni în R. Moldova indiferent unde lucrează, în Parlament sau BNM, nu poate fi mai presus de lege”, a conchis Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?