Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Poziția PCRM privind invalidarea rezultatelor alegerilor

20 iun. 2018,, 20:25   Politică
3612 0

Decizia instanței de la Chișinău de anulare a rezultatelor alegerilor anticipate din municipiul Chișinău nu este exclusiv juridică, dar are și un fundal politic.

Declarația a fost făcută de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, relatează Noi.md.

PCRM menționează că „sistemul judiciar al țării este sub controlul strict al autorităților și în situații similare, scandaloase, ia decizii în favoarea și la ordinul autorităților".

„Fără îndoială, au existat unele încălcări și de data aceasta. Însă nu se poate afirma în mod univoc că ele au avut o influență decisivă asupra rezultatului final al votului. Acest lucru demonstrează încă o dată substratul politic al acestei decizii judecătorești”, se arată în declarație.


În ea se mai constată că evoluția situației postelectorale din Chișinău a demonstrat convingător că Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor, numindu-se „de opoziție“, acționează în colaborare și își coordonează mișcările. Socialiștii au protestat împotriva rezultatelor alegerilor, iar sistemul judiciar subordonat Guvernului a satisfăcut cererea lor.

„Socialiștii le-au demonstrat tuturor că nu numai că nu pot cîștiga onest, ci și nu pot pierde cu demnitate. Am crezut și credem că Andrei Năstase este un candidat neprofesionist pentru funcția de primar al unui oraș de un milion de locuitori, care nu poate face față numeroaselor probleme ale Chișinăului. Cu toate acestea, considerăm că o astfel de batjocură la adresa exprimării voinței chișinăuienilor este inacceptabilă. Socialiștii, profitînd de resursele administrative ale partenerilor săi la putere în persoana Partidului Democrat, au scuipat, de fapt, în fața a sute de mii de locuitori ai capitalei“, se arată în declarația PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?