X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Plahotniuc ar avea interese de a se întoarce în țară

6 mai. 2020,, 09:40   Politică
5429 2

Invitatul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de TV N4, Dumitru Diacov, a răspuns de ce pleacă membrii din Partidul Democrat.

Președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova a fost întrebat cum explică faptul că în premieră practic pentru Republica Moldova, se înregistrează plecări dintr-un partid politic care se află la Guvernare.

Diacov spune că Partidul Democrat s-ar destrăma exact prin aceleași metode cum s-a format, prin convingeri.

„Este o anumită conjungtură. Nu mai vorbesc că o mașinărie întreagă se ocupă cu destrămarea Partidului Democrat. Pe alocuri se întâmplă și se realizează aceste idei din cauza că cu aceste idei de racolare se ocupă acei care au participat la formarea listei de deputați. Se folosesc aceleași metode tradiționale.” argumentează Diacov.

Dumitru Diacov consideră și că aici ar fi cu implicarea lui Vlad Plahotniuc, despre care Diacov spune că ar avea interesul de reîntoarcere în Republica Moldova.


Tot la tema plecărilor, Diacov a comentat și plecarea grupului de consilieri Raionali și locali de la Drochia, care astăzi au prezentat o declarație prin care și-au motivat plecarea din Partidul Democrat ca un protest față de deciziile actualei conducere PD care transformă partidul într--un satelit al PSRM-ului.

„Eu am vorbit cu oamenii de la Drochia, cu oameni serioși... Nu știu ce să spun, e un proces aproape normal. Unii din ei, cândva au venit la Partidul Democrat tot în felul acesta, acum au plecat pentru că-i ademenesc. De aceea, pe deoparte este păcat, dar pe de alta lasă-i să se ducă”, a spus Diacov.

Paranteze.md amintește că fostul ministru al Sănătăţii şi actualul deputat PD, Ruxanda Glavan a părăsit fracţiunea şi Partidul Democrat și sa alătură grupului parlamentar Pro Moldova condus de Andrian Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?