X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Personaj electoral și infractor: Poza fugarului Șor, pe panourile electorale și de căutare

18 mai. 2023,, 12:28   Politică
3204 0

După tensiunile de acum cîteva zile din Comrat, spiritele în zonă s-au liniștit puțin.

Cei mai mulți oameni de acolo spun că rezultatul scrutinului este alegerea lor și sînt convinși că autoritățile de la Chișinău încearcă să le suprime libertățile. Totuși, aceștia sînt încrezători că libertatea va învinge. Interesant este că în Găgăuzia vezi poze cu deputatul fugar, Ilan Șor, peste tot- atît pe panourile electorale pentru alegerile care au trecut deja, cît și pe panoul persoanelor date în căutare de poliție, tarnsmite Noi.md cu referire la TV8.

„- Ați auzit despre falsificarea voturilor?

- Nu am auzit.

- Credeți că este adevărat?


- Eu cred că totul va fi bine.

- Ce înseamnă bine?

- Se va normaliza situația. Cineva a decis să se arate, ca lumii să-i fie frică”, spune un cetățean.

„Nimeni nu s-a plîns că ar fi „votat” persoane decedate, în realitate. Anul ăsta, ca niciodată, totul a fost în ordine. Fără plîngeri că nu s-ar fi regăsit în liste sau că ar fi fost incluse rude decedate. sîntem revoltați că au luat buletinele de vot. Am fost nemulțumiți că s-au luat buletinele. De ce le-au luat? Noi avem autoritățile noastre, nu e treaba Chișinăului”.

La trei zile după desfășurarea alegerilor, la Comrat încă nu au fost scoase panourile electorale. În multe dintre ele apare și deputatul fugar Ilan Șor, pe care îl regăsim însă și pe panoul poliției cu persoane date în căutare națională. Asta nu-i împiedică, însă, pe unii locuitori din Găgăuzia să-l susțină.

„- Nu vă deranjează asta?

- Nu, pentru că acum majoritatea celor care sînt la putere au stat în pușcărie”.

Alții sînt mai sceptici și așteaptă concluziile oamenilor legii.

„- E dubios, trebuie făcute investigații să se vadă dacă a fost ceva falsificat sau nu.

- CNA a prezentat dovezi.

- Pînă nu este decizia instanței, sînt doar cuvinte”.

La turul doi al alegerilor de duminică, Evghenia Guțul, candidata Partidului Șor, l-a depășit pe contracandidatul său, susținut de socialiști, Grigorii Uzun, obținînd 52,3% din voturi.

Se pare că mai mult de jumătate dintre alegătorii găgăuzi au rămas foarte impresionați de promisiunile bănești ale lui Șor, precum și de banii care, potrivit martorilor oculari, au fost cheltuiți în dreapta și în stînga de agitatorii "Șor". În același timp, este impresionant rezultatul lui Grigorii Uzun, care a obținut aproape jumătate din voturi, dar pentru a cărui campanie electorală au fost cheltuite de cîteva ori mai puține mijloace financiare și care nu a mituit alegătorii. Acest lucru vorbește despre faptul că în Găgăuzia sînt mulți oameni care nu pot fi cumpărați prin nicio promisiune, iar acest fapt este îmbucurător.

0
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?