Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: Năstase și Sandu au mințit atunci cînd adunau semnături la referendum

23 ian. 2019,, 08:51   Politică
3370 6

Fruntaşii blocului binomului PAS-PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, nu au fost sinceri cu oamenii atunci cînd adunau semnături pentru reducerea numărului de deputaţi.

Cel puţin asta reiese din decizia binomului de a se opune referendumului privind acest subiect, care va avea loc în 24 februarie, odată cu alegerile parlamentare. Concluziile au fost făcute de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Iarăşi a fost un fals ceea ce speculau şi manipulau, de fapt nu erau sinceri cei de la blocul ACUM cu cetăţenii Republicii Moldova, să înţelegem că cei din blocul ACUM sînt împotriva ideii pe care o susţin, din datele din sondajele noastre, mai mult de 80 la sută din populaţie", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Acum o lună, liderul PPDA îşi îndemna simpatizanţii să meargă la vot. La scurt timp însă Andrei Năstase s-a răzgîndit.

"Da, mergeţi, da votaţi pentru reducerea numărului de deputaţi pentru că este în conformitate cu convingerile dvs."

"Platforma DA şi PAS nu dorește să participe la acțiuni ilegale. Este o iniţiativă antidemocratică şi antieuropeană."

Pentru a-şi mai trece în cont cîteva procente, binomul Sandu - Năstase le spun oamenilor că partenerii europeni nu vor fi de acord cu retragerea mandatelor deputaţilor. Aceasta fiind cea de a doua întrebare de la referendumul consultativ din 24 februarie.

"Dacă după acest referendum va fi clar că ideea este susţinută, că cei care trădează interesele alegătorilor să li se retragă mandatul, noi vom începe consultări cu Comisia de la Veneţia", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Cetăţenii salută organizarea referendumului consultativ de reducere a numărului de deputaţi de la 101 pînă la 61 şi posibilitatea demiterii aleşilor poporului care nu-şi îndeplinesc angajamentele.

"Mai puţini deputaţi înseamnă mai puţini deputaţi plătiţi, iar bugetul ţării va fi mai mare."

"Dacă vor fi toţi buni, se vor descurca, decît mulţi şi răi."

"Cînd vor fi mai puţini, mai bine vor conduce şi vor face mai multe lucruri."

Iniţiativa de organizare a referendumului aparţine Partidului Democrat din Moldova. În prezent, doar PDM şi PCRM participă în campania electorală pentru plebiscit.

Cel mai recent sondaj "Vox Populi", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că 72 la sută dintre moldoveni pledează pentru micșorarea numărului de parlamentari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?