Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Cine este colonelul Adrian Efros, numit șef al MAI

17 iul. 2023,, 16:36   Politică
12848 1

Portofoliul de ministru al Afacerilor Interne a fost preluat de colonelul Andrian Efros, fost șef al Centrului Unic de Gestionare a Crizei. Acesta are o experiență militară bogată, de 23 de ani, fiind în misiuni de pacificare în Irak și Kosovo. De asemenea, a fost timp de șase ani comandant al Serviciului de Geniu al Armatei Naționale, participînd la numeroase operațiuni de deminare.

Noul ministru de Interne, Adrian Efros a absolvit Colegiul militar „Alexandru cel Bun”, transmite tv8.md.

Adrian Efros a depus luni, 17 iulie, jurămîntul de învestire în funcție, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și a premierului țării, Dorin Recean.

„Adrian Efros are o experiență vastă în domeniul securității și menținerii păcii. S-a manifestat ca un bun coordonator al Centrului Unic de Gestionare a Crizei. A participat în misiuni de menținere a păcii și știe foarte bine care este prețul păcii. Avem un război în țara vecină, provocările sînt mari, respectiv va trebuie să consolidăm capacitățile pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță”, a declarat șefa statului.

„Adrian, eu cred că experiența ta va fi foarte importantă pentru a reduce timpul de intervenție în toate colțurile Republicii Moldova și a crește încrederea cetățenilor. Acești doi indicatori de performanță vor fi monitorizați foarte atent”, este mesajul pe care i l-a adresat premierul Recea noului ministru al MAI.


Potrivit datelor din declarația de avere pentru anul 2022, Adrian Efros a ridicat aproape 390 de mii de lei salariul de la Armata Națională.

A indicat, de asemenea, două terenuri agricole și un intravilan, o casă de locuit cu o suprafață de 100 de metri pătrați și un automobil achiziționată în 2021, și care ar valora 5500 de euro.

Pe lîngă Adrian Efros, astăzi la Președinție a depus jurămîntul noul ministru al Educației, Dan Perciun, dar și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a mai deținut această funcție.

4
0
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?