Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Chicu: Poporul nu va mai plăti avocați, pentru cei care au fost implicați în furtul miliardului

9 iun. 2020,, 07:40   Politică
3089 3

Angajații Băncii Naționale, care încalcă legea, nu vor mai fi apărați din bugetul statului.

Premierul Ion Chicu dă asigurări că în zilele următoare va adopta un proiect de lege, pentru a elimina privilegiile de care se bucură funcționarii instituției, iar „poporul nu va mai plăti avocați pentru cei care au fost implicați în furtul miliardului”.

Potrivit lui Chicu, unii angajați BNM sînt implicați direct în furtul miliardului, iar din 2014 și pînă în prezent, sute de mii de lei au fost cheltuiți din bugetul statului, pentru a achita serviciile avocaților celor care sînt implicați în dosarul furtului, scrie Agora.

„Noiembrie 2014. Din sistemul bancar al țării se fură 1 miliard de dolari. Conducerea Băncii Naționale joacă un rol activ în această crimă. De atunci, mai mulți funcționari ai BNM au nimerit în vizorul procuraturii și au statut de bănuiți/învinuiți. Tot acest timp serviciile pentru avocați de sute de mii de lei (sau chiar milioane) sînt achitate... de BNM.

Pe lîngă salarii de sute de mii de lei lunar, acești funcționari beneficiază de înlesniri inimaginabile, inclusiv de a fi apărați din banii statului, cînd încalcă legea. Firește, această situație nu mai poate fi tolerată și am propus eliminarea acestor plăți în folosul participanților la furtul miliardului din cadrul BNM”, a scris Chicu pe pagina sa de facebook.


Mai mult, premierul a ținut să menționeze că din acest motiv, administrația BNM s-a plîns corpului străin și FMI că Guvernul atentează la independența instituției bancare.

„Straniu, dar conducerea BNM a decis să "se plîngă" corpului diplomatic străin și FMI, că statul atentează la independența băncii centrale...În zilele apropiate vom veni cu proiectul de modificare a legislației pentru a elimina privilegiile absolut neîntemeiate, de care se bucură funcționarii acestei instituții. Iar conducerea BNM trebuie să înțeleagă, că poporul nu va mai plăti avocați pentru acei care au fost implicați în furtul miliardului”, a mai scris Chicu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?