Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Cum poate Moldova învinge virusul acceptării oricărei opinii occidentale?

11 feb. 2022,, 07:20   Politică
2793 4

Din păcate, în societatea moldovenească există virusul aprobării oricărei opinii străine, preponderent occidentale, iar această situație trebuie schimbată.

Această opinie a fost exprimată de diplomatul, profesor în științe politice, acum șef al proiectului anticorupție la secretariatul OSCE de la Viena, Andrei Munteanu, vorbind în cadrul emisiunii "Întrebarea principală cu Iulia Fedorova" de la postul de televiziune NTV-Moldova, relatează Noi.md .

Referindu-se la faptul de ce Moldova are nevoie de consilieri, el a menționat că institutul consilierilor a fost propus anterior conducerii țării noastre.

"Orice, să spunem, opinie străină, dar numai dintr-o direcție geopolitică concretă. Noi nu dăm ascultare opiniilor venite din est. Doar celor occidentale. Și acest lucru se numește control manual. Control pentru care acei oameni care stau sunt responsabili față de cei care i-au ales. Ei nu au nici un sentiment de responsabilitate, nici un sentiment de înțelegere a ceea ce fac. Ei nici nu trebuie să facă nimic. Totul se face cumva de la sine, pentru ei. Institutul consilierilor a fost propus și, desigur, a fost acceptat", a spus Andrei Munteanu.

"Sînt profund convins că virusul acceptării oricărei opiniii străine, din păcate, a fost prezent în societatea noastră de foarte mult timp, de la începutul independenței sale. A fost și mai înainte, în perioada perestroikăi, când se spunea că acolo era bine, dar aici era rău. Iar acest lucru creează din generație în generație un complex de inferioritate. Oamenii înțeleg că nu trăiesc ca alții, adică rău, fără să se gîndească la ce poate fi schimbat și asta înseamnă că în subconștient ei deja așteaptă ca cineva din afară va veni, care va fi întîmpinat cu pâine și sare, vin, mămăligă sau altceva, și le va rezolva problema repede și pentru toți", a subliniat politologul.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?