X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Șefa statului a vizitat orașul Edineț, cu prilejul hramului localității

15 ian. 2023,, 11:00   Politică
2738 2

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers sîmbătă seara, la invitația primarului, la Edineț, unde localnicii sărbătoresc hramul orașului.

Serviciul prezidențial de presă a comunicat agenției că șefa statului a felicitat edinețenii cu ocazia sărbătorii orașului: „Mă bucur să văd acest oraș dinamic, curat și în plină dezvoltare, care știe să atragă investiții, să susțină afacerile locale, să atragă fonduri europene și să construiască parteneriate în folosul comunității” a menționat președintele Maia Sandu în mesajul său, transmite Noi,md cu referire la moldpres.md.

Președintele a apreciat faptul că Edineț este o localitate în care au trăit și trăiesc în pace și înțelegere, moldoveni și ucraineni, ruși, evrei, romi. Această regiune a dat țării mari personalități ca Ion Buzdugan, membru al Sfatului Țării, minunatul poet Vasile Romanciuc, diplomatul Valeriu Turea. Ea a mai spus că la Edineț sînt cele mai frumoase covoare, pe care vin să le admire oamenii din toată țara, și cea mai bună și adevărată babă neagră.

Șefa statului i-a îndemnat pe locuitorii orașului Edineț să păstreze ceea ce au bun și să-și valorifice potențialul de dezvoltare, în beneficiul comunității și regiunii. Toți cetățenii Republicii Moldova merită să trăiască mai bine, aici, acasă!

5
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?