X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Două grupuri de protestatari vor împărți PMAN pe 26 august

21 aug. 2018,, 16:48   Politică
3781 2

După o oră de discuții aprinse, solicitanții care au depus înștiințări la Primăria Chișinău privind intenția de a organiza manifestări publice în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pe 26 august nu au ajuns la un numitor comun.

Astfel, cele două tabere vor fi nevoite să împartă Piața frățește. Pe de altă parte, autoritățile municipale declară că, alături de angajații Ministerului Afacerilor Interne, vor asigura ordinea publică.

Chiar și așa, solicitanții nu au fost mulțumiți. Activista Maia Laguta, care spune că a solicitat prima dreptul de a organiza o manifestație în PMAN pe 26 august, a cerut conducerii Primăriei să emită o dispoziție în care să se stipuleze faptul că are prioritate.

Pe de altă parte, reprezentanții Mișcării de Rezistență Națională „ACUM” au cerut ca autoritățile municipale să delimiteze Piața pentru a fi evitate incidetele între manifestanții din ambele tabere.

La rîndul lor, angajații Primăriei capitalei susțin că municipalitatea nu emite dispoziții privind organizarea protestelor, deoarece acesta este un drept al cetățenilor, iar obligația autorităților locale este de a asigura ordinea publică.


„Primăria nu are nicio pîrghie și nici scopul să interzică aceste întruniri (...). În PMAN vor fi prezenți reprezentanții autorităților publice locale și ai MAI și vom încerca să asigurăm ordinea publică”, a declarat Valeriu Bogdan, șeful Direcției asistență juridică a Primăriei Chișinău.

Amintim că, duminică, 26 august, Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” a anunțat că va organiza un protest pașnic în PMAN, cu participarea cetățenilor moldoveni din diasporă. Potrivit organizatorilor manifestației, protestul va începe la ora 14.00, în PMAN și va dura pînă a doua zi, 27 august de Ziua Independenței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?