X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Dodon riscă să fie demis? Declarația făcută de Candu

12 oct. 2018,, 16:22   Politică
4447 12

Președintele Igor Dodon riscă să fie demis prin impeachment. Cel puțin asta a afirmat președintele Parlamentului, Andrian Candu, de la tribuna din plen.

Declarațiile vin după ce socialistul Vlad Bătrîncea a acuzat că UE blamează statul de drept.

Bătrîncea a adus în discuții declarații pe care lea făcut comisarul european, Johannes Hahn, și ambasadorul UE în RM, Peter Michalco, care, după spusele socialistului ar fi afirmat că Integrarea Europenă nu are nimic cu Constituția. Bătrîncea a vorbit și despre discuțiile în Parlamentul European cu privire la RM. „Moldova niciodată nu a fost așa de principial condamnată, situația care este la noi, justiție, politică și stat capturt”.

În replică, Candu i-a spus că Igor Dodon a fost cel care a blamat Republica Moldova prin politica externă care o duce.

„Dvs. vorbiți de blamarea statului de drept din partea UE? Vă aduc aminte că președintele Dodon, care vă reprezintă la Preșidenție, a încălcat Constituția de patru ori. Acesta este stat de drept? Noi imediat trebuia a doua zi trebuia să facem impeachment. Și o să o facem, nu vă faceți griji. Președintele RM, exponant al PSRM încalcă Constituția de patru ori și ei ne învinuiesc pe noi de încălcarea statului de drept? Aceste modificări în Constituție nu se fac pentru comisarul Hahn. Nu de dați voi lecții despre capturarea statului”, a conchis Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?