X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Dodon: Negocierile dintre Putin și Trump au dat un semnal pozitiv reglementării transnistrene

3 aug. 2018,, 15:04   Politică
3441 13

Președintele Moldovei, Igor Dodon, consideră că negocierile între liderul Rusiei, Vladimir Putin, cu cel al SUA, Donald Trump, au dat un semnal pozitiv soluționării problemei transnistrene.

Dodon a lansat această declarație joi seara în cadrul unui interviu oferit postului de televiziune moldovenesc „Accent”.

„Consider că ea (întrevederea între Putin și Trump) este un semnal foarte bun, chiar dacă fiecare dintre țări are interesul său național și acestea (interesele) nu coincid. Este un început bun”, a spus Dodon.

El și-a exprimat încrederea că dialogul între liderii celor două țări „ar putea echilibra situația în regiune”. Șeful Moldovei și-a exprimat interesul pentru ca „agenda SUA pentru Moldova să nu pornească de la interesele României, așa cum a fost în ultima perioadă”. „Iar noi știm cu ce ochi ne privește România – ei acolo nu văd perspective pentru independența țării noastre”, a explicat Dodon.

„Cunoașteți că acolo (în cadrul negocierilor între liderul SUA și cel al FR) s-a vorbit despre diverse regiuni, abordînd și Ucraina. Sînt convins că atunci cînd se vorbește despre această regiune, Moldova și soluționarea problemei transnistrene – este foarte și foarte actual”, consideră Președintele.


El a specificat că „dorește să-i convingă pe marii jucători care au probleme globale să includă în agenda sa și chestiunea privind Moldova”. „Am discutat această chestiune în Germania, la Moscova – cu (Președintele Franței Emmanuel) Macron (este vorba despre întrevederea la CM 2018 – nota TASS)”, a explicat Dodon.

Anterior el a atenționat că o componentă importantă a formulei de reglementare sînt garanțiile neutralității permanente a Moldovei care urmează să fie confirmate de Rusia, SUA și UE. Toate aceste părți participă la negocierile privind reglementarea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?