X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Babuc: Noi nu am semnat un „cec în alb” pentru Guvernul Chicu

21 noi. 2019,, 09:31   Politică
3465 0

Vicepreședinta Parlamentului, deputata democrată Monica Babuc, spune că Partidul Democrat, chiar dacă a votat pentru învestirea Guvernului Chicu după ce a votat pentru demiterea Guvernului Sandu, rămîne în opoziție.

Potrivit ei, PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru noul executiv, dar a lăsat să se înțeleagă că cea mai mare încredere o are în premierul Ion Chicu, Informează NOI.md cu referire la ipn.md.

Vicepreședinta Parlamentului susține că PDM, care a obținut 30 de mandate în Parlament prin votul alegătorilor, se simte responsabil pentru cetățenii țării în prag de iarnă. Monica Babuc spune că democrații nu puteau să nu susțină inițiativa fostului executiv de a se retrage de la guvernare.

Vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari, este de părere că în actualul Guvern nu premierul Ion Chicu va administra treburile. Politicianul sugerează că de acest lucru se va ocupa președintele Igor Dodon. Totodată, deputatul răspunde criticilor care vin din partea oponenților politici precum că Guvernul însuși și-ar fi dorit să plece de la guvernare și menționează că nu pentru aceasta au fost elaborate proiectele celor trei bugete pentru anul viitor.

Alexendru Slusari recunoaște că guvernarea instaurată în luna iunie ar fi trebuit să acționeze mai radical în luarea deciziilor și spune că în interiorul coaliției de guvernare au existat diferite bariere. „Eu trebuie să recunosc că PPDA a rămas în minoritate cînd noi am propus să mergem pe calea mai cardinală și să mergem pe Declarația privind statul capturat, prin legi speciale, în situația în care era foarte clar că erau doar două instituții care nu erau capturate în această țară – Parlamentul și Guvernul pro-european, învestit cu voturile majorității. Cu părere de rău, noi n-am putut să-i convingem pe ceilalți colegi să mergem pe această cale”, a declarat Alexandru Slusari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?